Selecteer een pagina
Real Being | Real Business | Real Relatie

Relatietherapie

Relatietherapie helpt! 

Denk je steeds vaker ‘een scheiding is zo gek nog niet?’ Relatietherapie helpt!

Het gaat gewoon niet meer met jullie.

Zoveel ruzie of juist stilte en onbegrip. Het lijkt alsof jullie elkaar niet meer kunnen bereiken. Die heerlijke tijd waarin je naar elkaar verlangde, goede gesprekken had en de seks goed was, is ver te zoeken. Steeds vaker denk je dat uit elkaar gaan de beste oplossing is. Je twijfelt en piekert. Je maakt je zorgen over de toekomst van jullie kind(eren), zorgen over je financiële positie. Je bent bang om  alleen te staan, zonder steun en liefde.

Wat hebben jullie gedaan om het tij te keren? 

En hoe lang ging het weer goed? Helaas wijst de praktijk uit dat de ingesleten destructieve patronen snel weer de overhand nemen: ruzie, stilzwijgen, verwijten, achterdocht, onbegrip, conflicten en kwetsingen.

Ondertussen heb je de hoop bijna opgegeven.

Je voelt je radeloos, bang en boos. Dit gaat ten koste van je energie en welbevinden. Je werk en de communicatie met je partner, kind(eren) en collega’s lijdt er behoorlijk onder. Je zit gevangen in een vicieuze cirkel van twijfel en hoop, je komt er niet uit.

Je hebt het geheim van een sterke, liefhebbende band met je partner gemist!

Iedereen heeft in een partnerrelatie behoefte aan de volgende 7 zaken:

  •  Acceptatie,
  •  Nabijheid,
  •  Begrip
  •  Waardering,
  •  Behoefte om belangrijk te zijn voor je partner
  •  Je geliefd te voelen door je partner
  •  De behoefte aan erkenning van je positieve eigenschappen door je partner.

Als er conflicten zijn in een relatie ontbreekt 1 van deze elementen. En dat veroorzaakt een (vaak heftige) tegenreactie. Ieder heeft, op basis van de persoonlijke geschiedenis, zijn of haar eigen pijnplekken. Je kunt niet diep met elkaar in relatie zijn zonder dat je elkaars pijnplekken raakt….

Ik leer je de geheimen van een duurzame passievolle relatie.

Eén van de geheimen is de pijnplekken van elkaar te kennen en bespreekbaar te maken, op een manier die je partner dichterbij je brengt in plaats van je partner van je af te stoten. Zo herstel je de emotionele band en bloeit de liefde op als nooit tevoren.

pexels-photo

Wij allemaal hebben een diepe, liefhebbende band met onze partner nodig. Een sterke en betrouwbare onderlinge band vormt de basis voor een bloeiende relatie en is de basis voor persoonlijke groei in alle levensgebieden!

 

Karin en Jasper:
De scheidingspapieren lagen al in huis. Jasper was internetseks verslaafd en de situatie leek hopeloos. Door schaamte durfde we in eerste instantie geen hulp te vragen. Ellen heeft ons met veel respect, vaardig en soms ook met humor, door deze vreselijke tijd geloosd. Stapje voor stapje hervonden wij elkaar weer. Onze relatie is compleet vernieuwd. Zonder Ellen zou dat niet mogelijk geweest zijn!